Indkøbskurv

Almen fødevarehygiejne - Basisuddannelsen
Tilbage
Almen fødevarehygiejne - Basisuddannelsen

Almen fødevarehygiejne - Basisuddannelsen

4. udgave, 01. oplag, 2010

Forfatter
Solveig Sørensen

Det øgede antal fødevarebårne sygdomme i den danske befolkning har nødvendiggjort indførelsen af hygiejneuddannelser og materiale tilpasset disse uddannelser.

Almen fødevarehygiejne giver basale oplysninger om årsager til og om løsninger på hygiejniske problemstillinger og til egenkontrol i det daglige arbejde med maden.

Dette hæfte er beregnet til basisuddannelsen i fødevarehygiejne, men giver også en god viden til den, der ellers ønsker at tilegne sig kendskab til emnet

Hygiejneuddannelse gennemføres som led i bestræbelserne på at nedbringe antallet af fødevarebårne sygdomme i den danske befolkning. Disse sygdomme er steget markant i det sidste årti.

Øget viden om og forståelse for almene hygiejneprincipper vil delvis kunne forhindre fejlbehandling af fødevarer og dermed være med til at nedbringe antallet af sygdomsfremkaldende mikroorganismer i maden, så forbrugernes risiko gøres mindre.

Medarbejdere, der arbejder med et begrænset varesortiment, hvor råvarerne ikke giver stor sundhedsmæssig risiko ved tilvirkning, kan vælge en mindre omfattende uddannelse. Disse medarbejdere skal i princippet vide det samme om hygiejne som medarbejdere med mere omfattende opgaver, men undervisningen kan være mindre dybtgående.

Indholdet i dette hæfte har et omfang, der svarer til disse krav. Hæftet giver basale oplysninger om årsager til og om løsninger på hygiejniske problemstillinger og til egenkontrol i det daglige arbejde med maden.

August 2006
Solveig Sørensen

Hæftet er opdateret april 2010.
Redaktionen

Kursusbevis
Sidst i hæftet findes kursusbevis for uddannelsen. Hæftet med et underskrevet kursusbevis inkl. uddannelsesstedets stempel udgør således et gyldigt bevis for gennemført basisuddannelse i fødevarehygiejne. Beviset kan dog også have en anden udformning.
Underviseren kan efter eget initiativ udarbejde en prøve, der er vejledende for deltagerens eget udbytte og som giver deltageren en mulighed for at bedømme sin egen viden.

Det offentlige tilsyn
Mikroorganismer 
Patogene bakterier
Egenkontrol
Mad, mennesker og mikroorganismer
Mad og holdbarhed
Når mad opvarmes
Kolde anretninger
Anretning og salg
Rengøring
Stikord
Kursusbevis til udfyldelse og stempling

Pris
91,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Varenr.

31238-1

ISBN

978-87-7082-168-1

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

31

Indbinding

Hæftet

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Pris
91,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Varenr.

31238-1

ISBN

978-87-7082-168-1

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

31

Indbinding

Hæftet

Alle priser er inkl. moms