Indkøbskurv

Arbejdsmiljø
Tilbage
Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø

2. udgave, 1. oplag, 2016

Forfatter
Henrik Hansen

Arbejdsmiljø

2. udgave, 1. oplag, 2016

Forfatter
Henrik Hansen

Arbejdsmiljø er kommet i en ny og helt opdateret udgave juli 2016.

Bogen indeholder en gennemgang af arbejdsmiljøsystemet og dets redskaber; fysisk arbejdsmiljø, psykisk arbejdsmiljø, erstatning samt et afsnit om sundhed på arbejdspladsen.

Den indeholder også et kapitel om, hvordan eleven kan bidrage til det gode arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Bogen er sprogligt gennemset og tilpasset af en læsevejleder. Overalt understøttes indlæringen af eksempler og illustrationer fra gastronomens, receptionistens og tjenerens hverdag.

Arbejdsmiljø er rettet til gastronomer, receptionister og tjenere. Den styrker det forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

Fagets forord
Det er med stor fornøjelse, at vi kan præsentere de nye hæfter til grundfag og områdefag på jord til bord-uddannelserne.

Det er af stor vigtighed for at sikre en ordentlig uddannelse, at undervisningsmaterialerne til den giver den generelle, fagligt korrekte og kvalitetsprægede viden om stoffet.

Dette er her sikret ved, at alle materialer:
Følger bekendtgørelserne.
Er godkendt af det faglige udvalg.
Er udarbejdet af fagfolk.
Er gennemgået af en faglig sammensat styregruppe.
Opdateres løbende.
Er gennemillustrerede med fagligt relevante illustrationer.
Er bygget op på en pædagogisk ensartet måde.
Er udstyret med ordforklaringer og henvisninger til yderligere viden om emnet.

Følgende skoler har deltaget i udarbejdelsen af hæfterne: Aalborg Tekniske skole; Silkeborg tekniske skole; CEU Kolding; EUC Vest; Dalum UddannelsesCenter; Selandia; Slagteriskolen i Roskilde samt Hotel- og Restaurantskolen i København.

Følgende organisationer har været inddraget i godkendelsen af hæfterne:
Kost- og Ernæringsforbundet; HORESTA, HTS-A, RBF.

Hæfterne er udgivet med støtte fra Hotel- og Restaurantfagenes Læremiddelfond.

Vi opfordrer alle til at anvende disse nye undervisningsmaterialer.


Juni 2006

På vegne af de faglige udvalg for Køkken-, Hotel- og Restaurantområdet

Esben Hansen og Michael Jepsen

 

Forfatters forord
Arbejdsmiljøet er måske den mest afgørende faktor for en god og spændende restaurationsbranche. Det er ved at være bredt anerkendt, at selv en lille og hurtig forbedring af arbejdsmiljøet fører til større arbejdsglæde, og er der noget, der smitter af på kunderne og gavner indtjeningen, så er det, når personalet trives med deres arbejde.

Arbejdsmiljøet i hotel- og restaurationsbranchen er blevet langt bedre de senere år, arbejdsforholdene er blevet sikrere, maskiner, redskaber bedre, og indretningen bliver stadig mere hensigtsmæssig, ligesom der er stor interesse for at sikre sunde og bæredygtige arbejdsforhold.

I dette hæfte gennemgår jeg en række af de kendte arbejdsmiljøforhold, jeg undersøger nogen af de kendte problemer og peger på mulige løsninger. Men først og fremmest er det min hovedkonklusion, at løsningerne skal findes i dialogen og samarbejdet på den enkelte arbejdsplads. Gode ideer og løsninger, som man selv finder frem til, de virker langt bedre end alskens ekspertudsagn og kloge menneskers velmenende råd.

Materialet er bygget på mine mange år som miljøsekretær. Jeg er gennem årene blevet præsenteret for en lang række problemstillinger, men heldigvis også for en udbredt vilje til at finde løsninger.
Ud over egne erfaringer har jeg trukket på vejledninger udarbejdet i Branchearbejdsmiljørådet for Service og Tjenesteydelser.


Juni 2006
Henrik Hansen

Indledning - Om påvirkningerne i arbejdsmiljøet;

Baggrund - Om lovgivningen og om arbejdsmiljøapparatet;

Redskaber i arbejdsmiljø
 - Om sikkerhedsorganisationen, arbejdspladsvurderinger, arbejdspladsbrugsanvisninger m.m.;

Psykisk arbejdsmiljø
 - Om takt og tone, mobning, personalepolitik, stress, sexchikane og brug af narkotika;

Fysisk arbejdsmiljø
 - Om stegeos og glatte gulve; løfte- og bæreteknikker, skader ved servering, eksem og allergi samt passiv rygning;

Hviletid
 - Reglerne herom;

Arbejdsskader
 - Om mulighederne for kompensation;

Hjælp dig selv
 - Gode råd til kendte problemer.

Stikord

 

 

En e-bog er en bog i digitalt format, så den kan læses på en computer, en smartphone eller på en tablet. E-bogen findes i pdf-format.
 
Når du har købt din e-bog, modtager du et downloadlink via mail. Du downloader herefter e-bogen direkte til din computer.
 
Hvis den købte e-bog er beskyttet med DRM skal et bestemt læseprogram, fx Adobe Digital Editions, være installeret på din computer, inden du begynder at downloade e-bogen.
 
Uanset om e-bogen er beskyttet med DRM, vandmærke eller ingen kopibeskyttelse, så er det tale om ophavsretligt materiale, der ikke må videregives til brug af andre end køberen.
 
Har du brug for hjælp til at læse din e-bog? Find information og vejledninger her.
Pris
181,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Pris
181,25 DKK

Levering: Kode pr. mail

Varenr.

51064-1

ISBN

978-87-7082-531-3

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

69

Indbinding

Hæftet

Varenr.

51064-9+

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

69

Indbinding

Hæftet

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Pris
181,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Pris
181,25 DKK

Levering: Kode pr. mail

Varenr.

51064-1

ISBN

978-87-7082-531-3

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

69

Indbinding

Hæftet

Varenr.

51064-9+

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

69

Indbinding

Hæftet

Alle priser er inkl. moms