Vis indkøbskurv

Indkøbskurv

Flambering og tranchering u
Tilbage

Flambering og tranchering er en helt ny webBog, der indeholder følgende:

Flambering

  • kød
  • skaldyr
  • crepes suzette
  • frugter

Tranchering

  • kød
  • fjerkræ
  • fisk
  • ost

webBogen indeholder 16 film, hvor fremgangsmåderne ved flambering og tranchering af forskellige retter og råvarer demonstreres. Efter hver film er der billedserier med tilhørende tekster, som giver mere viden om emnet og fremhæver de vigtigste punkter fra filmene.

webBogen er rettet mod hovedforløb for tjenere.

Klik her og se et åbent afsnit i webBogen.

Gå til webBogen ved at klikke på linket under forsidebilledet her på siden.

Forord af Kenneth Novak
Tjenerens opgaver i forbindelse med servering er mangfoldige, fra opdækning til afrydning, men en opgave, som altid vækker særlig opmærksomhed fra gæsterne, er, når tjeneren skal flambere eller tranchere/filetere ved bordet. Det sætter et særligt fokus på serveringen og giver stemningen et festligt løft.

At stå foran festklædte og forventningsfulde gæster og skulle flambere eller tranchere, mens der intenst bliver kigget på, kræver en stor faglig kunnen. Øvelse gør mester, men en solid teoretisk kunnen er også nødvendig for flotte faglige præstationer.

Med dette undervisningsmateriale er der ud over tekst og billeder, for første gang indlagt videofilm, hvor de to dygtige vindere af DM og NM 2016 for tjenerelever, viser fine eksempler på tjenerens håndværk udi flamberingens og trancheringens kunst.

Og ved hjælp af videofilmene får man en særdeles god mulighed for grundigt at studere fremgangsmåden, og der er mulighed for at spole frem og tilbage. Uanset om man foretrækker læring i forhold til tekst, billeder eller video, er alle muligheder her.

Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen og Læremiddelfonden håber dette materiale vil være til gavn og glæde for de elever og andre, der skal opnå faglige kompetencer udi flambering og tranchering, samt for lærerne, der skal bruge det i undervisningen.

En tak skal lyde til filmproduktionen ved Nygaard Grafisk og Made By Nico, til Hotel & Restaurant – Teknisk Skole Silkeborg for at være behjælpelig med alt det praktiske, til faglærer Per Søndergaard for grundig tekstarbejde og ikke mindst Maria og Niels for deres fine præsentationer af flambering og tranchering.


Kenneth Novak
Tidligere bestyrelsesformand i Læremiddelfonden, formand for Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen og idémand til denne webBog

 

Flambering
Generelt
Peberboeuf
Tigerrejer
Crepes suzette
Bananer
Figener
Ferskner

Tranchering
Generelt
Kalveculotte
Lammekam
Stegt fjerkræ
Dampet forel
Røget laks
Enkelt- og dobbeltfiletering af fladfisk
Ost           

 

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Alle priser er inkl. moms