
Mejeriproduktion
03. udgave, 01. oplag, 2003
Bogen giver en bred basisviden om grundelementerne i moderne mejeriproduktion. Mælkens sammensætning og behandling, smør- og osteproduktion, konsummælksprodukter, iskrem og konserves samt rengøring og hygiejne er blandt bogens emner. En velvalgt afsnitsopdeling samt mange illustrationer gør bogen letlæselig og overskuelig.
Bogen Mejeriproduktion er skrevet til undervisning i faget af samme navn, direkte til brug i uddannelsen som mejerist og mejerioperatør, Den bruges i stor udstrækning på uddannelsens grundforløb samt delvis i hovedforløb 1 og hovedforløb 2. Vil man vide mere om mejeribrug på et grundlæggende niveau, kan bogen også have interesse.
I forhold til sidste udgave er der kun sket forholdsvis få ændringer i teksten, da der er tale om meget grundlæggende lærebogsstof, men ændringer i lovgivningen, f.eks. i forbindelse med hygiejne og mærkning af ost, er medtaget. Til gengæld er der sket en større revision på billeddelen, hvor mange af de gamle illustrationer er erstattet af nye i en mere overskuelig kvalitet, ligesom enkelte ukurante billeder/tegninger er udeladt.
Dalum, sommeren 2003
Paul Stein Jensen
Dalum Tekniske Skole
Mælkens sammensætning
Mælkens varmebehandling
Rengøring
Hygiejne
Smørproduktion
Osteproduktion
Produktion af konsummælksprodukter
Iskrem
Mælkekonserves
Stikord
31211-1
9788778814111
101
Hæftet
PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag