Vis indkøbskurv

Indkøbskurv

Mikrobiologi
Tilbage
Mikrobiologi

Mikrobiologi er opbygget over områdefagets pensum og giver dermed en viden på et højere niveau. Efter hvert afsnit stilles der en række spørgsmål, således at man kan teste sin viden.

Bogen er fremstillet til brug for undervisningen i mikrobiologi inden for mejeriuddannelserne. Andre uddannelser, der beskæftiger sig med emnet, har også glæde af denne bog.

Mikrobiologi for mejerielever er udarbejdet med henblik på undervisning af mejerielever. Det foreliggende pensum bygger på, at eleven har gennemgået 10 ugers grundforløb og således har stiftet bekendtskab med de mest almindelige begreber.

Mikrobiologi belyser emner som:
Bakterier
Gær og skimmel
Virus og bakteriofager
Bakteriers opbygning og livsbetingelser
Bakteriers betydning i mejeribruget
Bakteriologisk driftskontrol.

Ved udarbejdelsen af samtlige afsnit er der gjort forsøg på at trække paralleller til det praktiske mejeribrug.

Bogen afløser "Mikrobiologi for mejeriskolen" bind I og II af hhv. Mogens Steen Hansen og Jens Brandt, der begge venligst har stillet deres materiale til vor disposition.
Materialet er endvidere udarbejdet på grundlag af "Mejeribakteriologi" af B. Hedemann Pedersen og Arne Knudsen.

I denne udgave er der under "Bakteriologisk driftskontrol" omtalt nye metoder til kontrol med den udførte rengøring samt et afsnit om biofilm.

Dalum, marts 2006

Jens Jørgen Nielsen
Paul Stein Jensen

Indledning

Bakterier

Bakteriernes formering, lejringsformer
og sporedannelse

Gærsvampe

Skimmelsvampe

Virus

Bakteriofager

Mikroorganismernes livsbetingelser

Enzymer

Stofskifteprocesser

Bakteriernes inddeling

Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakteriers anvendelse i mejeribruget

Ostens bakteriologi

Smørrets bakteriologi

Syrnede konsummælksprodukter

Andre bakterier i mælk

Sporedannende bakterier

Coliforme bakterier

Sygdomsbakterier

Mikroorganismernes udvikling i mælk

Bakteriologisk driftskontrol

Stikord

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Alle priser er inkl. moms