Indkøbskurv

Produktionshygiejne
Tilbage
Produktionshygiejne

Produktionshygiejne

5. udgave, 1. oplag, 2009

Produktionshygiejne giver en grundlæggende viden om, hvad man skal tage højde for i forhold til hygiejnen i produktionen. Hæftet er letlæselig og indeholder følgende kapitler:

  • Lidt om mikrobiologi.
  • Lidt om hygiejne.
  • Kontrol af hygiejne og kvalitet.
  • Lidt om rengøring.
  • Lidt om arbejdsmiljø.
 
I femte udgave er indholdet opdateret til den seneste lovgivning.

Hæftet anvendes til kurset af samme navn (tidligere: Almen Produktionshygiejne), men kan læses af alle.

Lidt om mikrobiologi
Hvor findes mikroorganismerne?
Nyttige mikroorganismer
Skadelige mikroorganismer
Toksiner
Bakteriecellens opbygning
Bakterier
Bakteriesporer
Mikroorganismernes livsbetingelser
Bakteriers formering
Skimmelsvampe
Gærsvampe
Virus
Spredning af mikroorganismer
Bakterier fra fødevarer

Lidt om hygiejne
Personlig hygiejne
Hyppig håndvask
Negle og smykker
Syge medarbejdere
Produktionshygiejne
Faste arbejdsrutiner
Bakterivækst kan bremses
Varme dræber bakterier
Bestråling af levnedsmidler

Kontrol af hygiejne og kvalitet
Kvalitetsstyring med HACCP
Andre kvalitetssystemer
Egenkontrol

Lidt om rengøring
Snavs
Rengøring
Rengøringsmidler
Rengøring kan skade miljøet
Sure, basiske og neutrale midler
Rengøringsudstyr
Desinfektion
Sterilisation

Lidt om arbejdsmiljø
Arbejdsulykker
Arbejdsbetingede skader
Akutte og kroniske skader
Eksem og allergi
Sådan kan du selv være med til at forebygge hudproblemer
Brugsanvisninger
Mærkning af farlige stoffer
R- og S-sætninger
Grænseværdier
Forebyggelse

Stikord

Pris
131,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Varenr.

31275-1

ISBN

978-87-7082-067-7

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

64

Indbinding

Hæftet

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Pris
131,25 DKK

Levering: 2-5 hverdage

Varenr.

31275-1

ISBN

978-87-7082-067-7

Forlag/udgiver

PRAXIS - Erhvervsskolernes Forlag

Antal sider

64

Indbinding

Hæftet

Alle priser er inkl. moms