Vis indkøbskurv

Indkøbskurv

Virksomhedsøkonomi
Tilbage
Virksomhedsøkonomi

Bogen er tilrettelagt således, at de første 5 kapitler omhandler generelle virksomhedsøkonomiske forhold relateret til mejerivirksomheder. Resten af bogen koncentrerer sig udelukkende om produktions-økonomiske forhold i mejerivirksomheder.

Bogen kan desuden anvendes i faget Mejeriøkonomi på mejerispecialet i procesteknologuddannelsen samt på forkursus for mejeribrugsstuderende.

Virksomhedsøkonomi er grundbogen til faget Virksomhedsøkonomi på procesteknolog-uddannelsen.

Denne lærebog er udarbejdet til undervisningen i faget:
- Virksomhedsøkonomi på procesteknologuddannelsen,
- Mejeriøkonomi på mejerispecialet i procesteknologuddannelsen og
- Mejeriøkonomi på forkursus for mejeribrugstuderende.

Endvidere kan lærebogen anvendes ved anden studie- og kursusvirksomhed.

Materialet er en videreførelse og ajourføring af Jens A. Ullum: "Virksomhedsøkonomi" fra 1995.

Indholdet er disponeret således, at de 5 første kapitler omhandler mere generelle økonomiske virksomhedsforhold og deres relation til mejerivirksomheder. De sidste 6 kapitler omhandler drifts- og produktionsøkonomiske forhold i mejerivirksomheder.

For lån af litteraturmateriale og givne oplysninger retter jeg en tak til: Andelssmør, Arla Foods, Danapak, Danske Mejeriers Fællesindkøb, Hellevad A/M, MA Project, Mejeriforeningen, Steins Laboratorium samt Tetra Pak.

Maj 2003
Jens A. Ullum
Dalum tekniske Skole
Mejeribrugets Uddannelsescenter
Odense

Virksomhedsformer

Finansiering

Omkostninger

Indtægter

Driftsresultat

Mælkens indvejning og registrering

Leverandørmælkens afregning

Smørproduktionens økonomi

Osteproduktionens økonomi

Engrossalg af mælk og fløde

Konsummælksproduktionens økonomi

Litteratur

Stikord

Vælg den indkøbsliste, skal føjes til

Vælg type

Alle priser er inkl. moms